Řezy s čokoládovým pudingem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
32 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
689 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy prosejeme hladkou mouku s kypřícím práškem do pečiva. Do mouky přimícháme špetku soli, cukr, přidáme kousky změklého másla, 2 čerstvá vejce, rum a mléko. Směs promícháme, krátce těsto propracujeme v míse, pak těsto vyklopíme na pomoučený vál a těsto zpracujeme rukama do doby, až bude hladké, vláčné a nebude se lepit. Trošku si vál pomoučíme, rozdělíme těsto na dva stejné díly. Z každého vyválíme obdélník o síle 1cm. Každý obdélník těsta dáme na plech vyložený pečícím papírem. Nejdříve upečeme dozlatova jedno těsto, potom druhé. Upečené necháme vychladnout. Těsto pečeme přibližně 15 minut dozlatova.
  • 2
    Uvaříme čokoládový puding: v hrnci na mléko (nejlépe s dvojitým dnem), přivedeme k varu 800ml mléka. V misce s 150ml mléka rozmícháme 2.5 sáčku čokoládového pudingového prášku s 3.5 lžícemi cukru. Jakmile se začne mléko vařit, přimícháme do něj připravený pudingový prášek a za stálého míchání jej vaříme 1 minutu (podle návodu). Puding odstavíme z plotny, na horký povrch rozetřeme plátek másla, které se teplem rozpustí. Tak se nevytvoří škraloup. Puding pak necháme vychladnout do doby, až bude jen mírně vlahý.
  • 3
    Obě studená upečená těsta pokapeme rumem. Na jedno těsto vyklopíme puding, rozetřeme ho, posypeme pokrájenými vlašskými ořechy a na puding položíme druhý plát těsta. Takto připravený dezert odložíme do chladničky na 2-3 hodiny, aby puding zatuhnul.
  • 4
    Širokým ostrým nožeme nakrájíme řezy, posypeme je moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.