Řezy s fíkovou náplní
85 min.
Ingredience
- 1gramMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 120gramůCukr moučkový
- 120gramůOřechy lískové
- 60mililitrůRum
- 1špetkaSkořice mletá
- 2lžíceStrouhanka
- 50gramůČokoláda hořká
- Na náplň
- 120gramůOřechy lískové
- 80gramůCukr krupice
- 100gramůFíky sušené
- 60mililitrůRum
- 50gramůHrozinky
- 50gramůČokoláda hořká
- 0,5kusCukr vanilka
- Na polevu
- 150gramůČokoláda na vaření
- 50gramůTuk ztužený
- Na vymazání
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
844 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
49 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
8 g
Cukr
48 g
Postup přípravy
- 1V míse ušleháme tuk s cukrem, přidáme žloutky, poté změklou čokoládu, nastrouhané ořechy, prosátou strouhanku a pevný sníh z bílků.
- 2Těsto vlijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Že je těsto upečené, poznáme podle toho, když do těsta vpíchneme naostřenou špejli a těsto se jí nechytá.
- 3Náplň připravíme z umletých fíků, nastrouhaných ořechů a čokolády, hrozinek, skořice, cukru, vanilkového cukru, rumu a několika lžic teplé vody.
- 4Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni, které mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.
- 5Upečené těsto podélně rozpůlíme, spodní díl natřeme náplní, přiklopíme vrchní část, zatížíme a necháme do druhého dne v chladu. Poté řezy nakrájíme na kostky a namáčíme v čokoládové polevě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.