Řezy s jahodami
50 min.
Ingredience
- 80gramůMáslo čerstvé
- 90gramůČokoláda hořká
- 150gramůJahody zahradní
- 2kusyVejce slepičí
- 60gramůCukr krupice
- 30gramůMandle
- 30gramůKakao
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůCukr skořicový
- Na polevu
- 150gramůJahody zahradní
- 20gramůCukr moučkový
- 1špetkaMáta
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
21 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Formu vyložíme pečicím papírem. Ve vodní lázni rozehřejeme za stálého míchání máslo a čokoládu. Směs necháme trochu vychladnout.
- 2Propasírujeme přes síto 85 g jahod. Žloutky a cukr utřeme v míse tak, aby vznikla světlá a krémová hmota, přimícháme mandle, kakao, rozpuštěnou čokoládu a propasírované jahody.
- 3Z bílků ušleháme hustý sníh, do směsi přimícháme nejprve malou část sněhu, aby hmota poněkud zřídla, poté zlehka vmícháme zbývající sníh. Vzniklou směs přelijeme do připravené formy a pečeme asi 25 minut, dokud těsto trochu nevzejde a neztuhne. Hotový koláč necháme hodinu chladnout.
- 4Nakonec připravíme polevu. Rozmačkáme jahody, přidáme cukr. Koláč uvolníme z formy, pocukrujeme, podáváme je s polevou ozdobené lístky máty a jahodami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.