Řezy s jahodami

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
21 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Formu vyložíme pečicím papírem. Ve vodní lázni rozehřejeme za stálého míchání máslo a čokoládu. Směs necháme trochu vychladnout.
  • 2
    Propasírujeme přes síto 85 g jahod. Žloutky a cukr utřeme v míse tak, aby vznikla světlá a krémová hmota, přimícháme mandle, kakao, rozpuštěnou čokoládu a propasírované jahody.
  • 3
    Z bílků ušleháme hustý sníh, do směsi přimícháme nejprve malou část sněhu, aby hmota poněkud zřídla, poté zlehka vmícháme zbývající sníh. Vzniklou směs přelijeme do připravené formy a pečeme asi 25 minut, dokud těsto trochu nevzejde a neztuhne. Hotový koláč necháme hodinu chladnout.
  • 4
    Nakonec připravíme polevu. Rozmačkáme jahody, přidáme cukr. Koláč uvolníme z formy, pocukrujeme, podáváme je s polevou ozdobené lístky máty a jahodami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.