Řezy s mandlemi a marcipánem

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
956 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
60 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
10 g
Cukr
43 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    K přípravě řezů s marcipánem použijeme plátky těsta Filo. Drobně nakrájené oloupané mandle smícháme v míse s cukrem, citronovou šťávou a skořicovým cukrem a ke směsi přimícháme na kostky pokrájený marcipán.
  • 2
    V hrnečku si rozpustíme máslo. Dno formy vymažeme máslem, na který položíme plát těsta Filo. Postupně na sebe navrstvíme 10 plátů těsta, každý plát vždy potřeme máslem.
  • 3
    Mandle s marcipánem rozdělíme na dvě části. Na potřený plát máslem rozložíme první vrstvu směsi, na kterou poklademe 5 plátů těsta potřených máslem. Navrstvíme druhou část mandlové směsi a zakryjeme zbývajícími pláty těsta, každý potřený máslem. Pláty těsta na sebe rukou přitiskneme, rádýlkem nakrájíme řezy na kosodélníky a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme 30 minut při 175 °C a dalších 30 minut při teplotě 150 °C.
  • 4
    Připravíme si polevu. Moučkový cukr prosejeme, abychom neměli hrudky. V míse smícháme vodu s citronovou šťávou, rumem a postupně přisypáváme a zašleháváme cukr. Šleháme metličkou, až poleva získá hladkou hustší konzistenci.
  • 5
    Citronovo-rumovou polevu namažeme na vychladlý moučník, posypeme strouhaným kokosem a necháme ztuhnout, pak nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.