Řezy s mandlemi a marcipánem
105 min.
Ingredience
- mandlová směs
- 2lžíceCukr krupice
- 2kusyCukr skořicový
- 80gramůMarcipánová hmota surová
- 500gramůMandle
- poleva
- 300gramůCukr moučkový
- 3lžíceVoda pitná
- 1lžíceRum
- 3lžíceCitronová šťáva
- 400gramů Těsto filo
- 200gramůMáslo čerstvé
- 50gramůKokos sušený
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
956 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
60 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
10 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1K přípravě řezů s marcipánem použijeme plátky těsta Filo. Drobně nakrájené oloupané mandle smícháme v míse s cukrem, citronovou šťávou a skořicovým cukrem a ke směsi přimícháme na kostky pokrájený marcipán.
- 2V hrnečku si rozpustíme máslo. Dno formy vymažeme máslem, na který položíme plát těsta Filo. Postupně na sebe navrstvíme 10 plátů těsta, každý plát vždy potřeme máslem.
- 3Mandle s marcipánem rozdělíme na dvě části. Na potřený plát máslem rozložíme první vrstvu směsi, na kterou poklademe 5 plátů těsta potřených máslem. Navrstvíme druhou část mandlové směsi a zakryjeme zbývajícími pláty těsta, každý potřený máslem. Pláty těsta na sebe rukou přitiskneme, rádýlkem nakrájíme řezy na kosodélníky a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme 30 minut při 175 °C a dalších 30 minut při teplotě 150 °C.
- 4Připravíme si polevu. Moučkový cukr prosejeme, abychom neměli hrudky. V míse smícháme vodu s citronovou šťávou, rumem a postupně přisypáváme a zašleháváme cukr. Šleháme metličkou, až poleva získá hladkou hustší konzistenci.
- 5Citronovo-rumovou polevu namažeme na vychladlý moučník, posypeme strouhaným kokosem a necháme ztuhnout, pak nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.