Řezy s višněmi
65 min.
Ingredience
- Na náplň
- 3lžíceCukr krupice
- 350gramůKompot višňový
- 4lžíceKoňak Armaňak
- 1baleníŽelé dortové
- Na těsto
- 150gramůMáslo čerstvé
- 125gramůCukr moučkový
- 1kusCukr vanilka
- 3kusyVejce slepičí
- 80gramůMouka polohrubá
- 1kilogramMandle
- 250gramůPoleva čokoládová
- 625mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
45 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Do misky vložíme změklé máslo o utřeme ho kuchyňským robotem nastaveným na nejnižší rychlost do pěny. Přisypeme moučkový a vanilkový cukr a zašleháme. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky a bílky. Žloutky postupně po jednom přidáváme k máslové pěně. V misce smícháme mouku s práškem do pečiva. 850 gramů mandlí nasekáme nadrobno a vmícháme také do hmoty. Zašleháme ještě polovinu rozpuštěné čokoládové polevy. Z odložených bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně po lžících vmícháme do těsta. Na plech o rozměrech 30 krát 40 centimetrů položíme pečicí papír. Na něj rozprostřeme těsto. Předehřejeme si troubu na 200 ºC. Pečeme 25 minut. Pak vyklopíme z plechu a necháme chladnout.
- 2Mezitím vyrobíme náplň. Do hrnce vložíme višně se společně se 6 lžícemi kompotové šťávy. Přidáme k nim želé a cukr a vaříme za stálého míchání. Potom přilijeme 4 lžíce koňaku. Hotovou náplní potřeme vychladlý korpus koláče.
- 3Do hrnku nalijeme smetanu a počkáme, až na plotně přijde k varu. Přidáme druhou zbylou polovinu čokoládové polevy a rozmícháme dohladka. Šleháme dotuha a čokoládovou šlehačkou potřeme povrch koláče. Rozkrájíme ho na řezy 5 krát 5 centimetrů a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.