Řezy s višněmi

65 min.
Evropa

Ingredience

  • Na náplň
    • 3lžíceCukr krupice
    • 350gramůKompot višňový
    • 4lžíceKoňak Armaňak
    • 1baleníŽelé dortové
  • Na těsto
Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
45 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky vložíme změklé máslo o utřeme ho kuchyňským robotem nastaveným na nejnižší rychlost do pěny. Přisypeme moučkový a vanilkový cukr a zašleháme. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky a bílky. Žloutky postupně po jednom přidáváme k máslové pěně. V misce smícháme mouku s práškem do pečiva. 850 gramů mandlí nasekáme nadrobno a vmícháme také do hmoty. Zašleháme ještě polovinu rozpuštěné čokoládové polevy. Z odložených bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně po lžících vmícháme do těsta. Na plech o rozměrech 30 krát 40 centimetrů položíme pečicí papír. Na něj rozprostřeme těsto. Předehřejeme si troubu na 200 ºC. Pečeme 25 minut. Pak vyklopíme z plechu a necháme chladnout.
  • 2
    Mezitím vyrobíme náplň. Do hrnce vložíme višně se společně se 6 lžícemi kompotové šťávy. Přidáme k nim želé a cukr a vaříme za stálého míchání. Potom přilijeme 4 lžíce koňaku. Hotovou náplní potřeme vychladlý korpus koláče.
  • 3
    Do hrnku nalijeme smetanu a počkáme, až na plotně přijde k varu. Přidáme druhou zbylou polovinu čokoládové polevy a rozmícháme dohladka. Šleháme dotuha a čokoládovou šlehačkou potřeme povrch koláče. Rozkrájíme ho na řezy 5 krát 5 centimetrů a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.