Řezy z hořké čokolády
60 min.
Ingredience
- 70gramůČokoládové kousky
- 115gramůČokoláda hořká
- 115gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 1špetkaSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 140gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
854 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
42 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
4 g
Cukr
63 g
Postup přípravy
- 1Připravíme pekáček (cca 33x23 cm), vyložíme ho pečícím papírem a pomažeme máslem. Troubu předehřejeme na 180 °C.
- 2Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. V míse ušleháme vejce, cukr, vanilkový cukr a sůl do pěny. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a poté i mouku. Čokoládovou drť vmícháme až na závěr.
- 3Hotové těsto vlijeme do připraveného pekáčku a pečeme v předehřáté troubě přibližně 30 minut. V pekáčku je necháme i vychladnout.
- 4Poté upečené těsto v pekáčku objedeme kolem okraje nožem, aby se nám lépe vyklopilo. Odstraníme pečící papír a ostrým nožem krájíme řezy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.