Řezy z jelení kýty s brusinkami

45 min.
Evropa

Ingredience

    • 600gramůJelení kýta
    • 1lžičkaKoření grilovací
    • 2lžíceMouka pšeničná hladká
    • 3lžíceOlej rostlinný
    • 6lžicKompot brusinkový
    • 2lžíceKompot meruňkový
    • 120mililitrůPomerančová šťáva
    • 1hrstŠvestky sušené
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
12 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jelení kýtu nakrájíme na silnější plátky, naklepeme, osolíme, okořeníme, obalíme v hladké mouce a orestujeme na rozpáleném oleji. Poté plátky vyjmeme a držíme na teple.
  • 2
    Do výpeku vlijeme meruňkový a brusinkový kompot, švestky nakrájené na nudličky, přimícháme šťávu z pomeranče a směs necháme asi osm minut povařit.
  • 3
    Maso servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.