Řezy z jelení kýty s brusinkami
45 min.
Ingredience
- 600gramůJelení kýta
- 1lžičkaKoření grilovací
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 3lžíceOlej rostlinný
- 6lžicKompot brusinkový
- 2lžíceKompot meruňkový
- 120mililitrůPomerančová šťáva
- 1hrstŠvestky sušené
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
12 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Jelení kýtu nakrájíme na silnější plátky, naklepeme, osolíme, okořeníme, obalíme v hladké mouce a orestujeme na rozpáleném oleji. Poté plátky vyjmeme a držíme na teple.
- 2Do výpeku vlijeme meruňkový a brusinkový kompot, švestky nakrájené na nudličky, přimícháme šťávu z pomeranče a směs necháme asi osm minut povařit.
- 3Maso servírujeme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.