Řezy z litého těsta s drobenkou
40 min.
Ingredience
- Na drobenku
- 30gramůCukr krupice
- 30gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hrubá
- 40gramůCukr vanilka
- Na těsto
- 180gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůMouka pšeničná hrubá
- 20gramůKypřicí prášek do pečiva
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30gramůCukr krupice
- 20gramůDroždí
- 40gramůCukr vanilka
- 1kusVejce slepičí
- 150mililitrůMléko bio čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 0,5špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Z vlažného mléka, droždí a lžičky kypřicího prášku připravíme kvásek. Přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vzejít.
- 2Do misky prosejeme mouku se zbylým kypřicím práškem, přidáme vejce, máslo, krupicový a vanilkový cukr a špetku soli. Vlijeme připravený kvásek a vypracujeme středně husté, lité těsto. Plech vymažeme olejem, ihned vlijeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
- 3Příprava drobenky: Do vhodné nádoby vsypeme cukr, mouku, vanilkový cukr a přidáme máslo. Rukou vypracujeme tuhou drolivou hmotu, kterou rozdrolíme na povrch těsta.
- 4Vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme dozlatova přibližně 20 minut.
- 5Necháme vychladnout na plechu a potom nakrájíme na úhledné obdélníky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.