Řezy z litého těsta s drobenkou

40 min.
Evropa

Ingredience

  • Na drobenku
  • Na těsto
    • 180gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 20gramůMouka pšeničná hrubá
    • 20gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 30gramůMáslo čerstvé
    • 30gramůCukr krupice
    • 20gramůDroždí
    • 40gramůCukr vanilka
    • 1kusVejce slepičí
    • 150mililitrůMléko bio čerstvé
    • 1lžíceOlej rostlinný
    • 0,5špetkaSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z vlažného mléka, droždí a lžičky kypřicího prášku připravíme kvásek. Přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vzejít.
  • 2
    Do misky prosejeme mouku se zbylým kypřicím práškem, přidáme vejce, máslo, krupicový a vanilkový cukr a špetku soli. Vlijeme připravený kvásek a vypracujeme středně husté, lité těsto. Plech vymažeme olejem, ihned vlijeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
  • 3
    Příprava drobenky: Do vhodné nádoby vsypeme cukr, mouku, vanilkový cukr a přidáme máslo. Rukou vypracujeme tuhou drolivou hmotu, kterou rozdrolíme na povrch těsta.
  • 4
    Vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme dozlatova přibližně 20 minut.
  • 5
    Necháme vychladnout na plechu a potom nakrájíme na úhledné obdélníky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.