Ricotta dort
90 min.
Ingredience
- 2lžičkySolamyl - bramborový škrob
- 10kusůSušenky BeBe světlé jemné
- 75gramůMandle
- 75gramůMáslo čerstvé
- 600gramůRicotta
- 50gramůCukr krupice
- 125mililitrůSirup javorový
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1kusMáta
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
698 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
28 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
- 2Sušenky rozdrtíme válečkem na malé kousky a nasypeme je do mísy, přidáme najemno nasekané mandle, máslo a vše vypracujeme ve žmolenku.
- 3Připravíme dortovou formu, žmolenku rozprostřeme na dno a pořádně upěchujeme, necháme 30 minut odpočívat v chladničce.
- 4Do větší mísy dáme ricottu, cukr, kukuřičný škrob, polovinu javorového sirupu, vejce a citronovou šťávu. Pomocí šlehače pořádně prošleháme.
- 5Z chladničky vyndáme dortovou formu a na korpus ze sušenek a ořechů nalijeme sýrovou směs, povrch uhladíme a vložíme na 70 minut péct do trouby.
- 6Po upečení necháme dort zchladnout. Po vychladnutí povrch dortu polijeme javorovým sirupem a zdobíme lístky máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.