Ricottové noky s řasou kombu v rybím vývaru
60 min.

Ingredience
- 50gramůCibule
- 250gramůSýr Ricotta
- 12kusůKrevety tygří - loupané
- 500gramůPražma
- 50gramůCeler řapíkatý
- 20gramůŘasy Kombu
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
9 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
999 mg
Postup přípravy
- 1Řasy necháme krátce cca 1min namáčet ve vlažné vodě.
- 2Pražmu naporcujeme a krevety vyloupeme.
- 3Do hrnce dáme rybí hlavu i kosti, krunýře a hlavy z krevet, celer, cibuli, slité řasy a zalijeme 1,5 litrem vody.
- 4Na mírném ohni vaříme cca 40min.
- 5Poté vývar přefiltrujeme, řasy dáme stranou a nakrájíme na kousky. Promícháme je s ricottou, moukou a bílkem.
- 6Vývar opět přivedeme k varu, vložíme do něj rybí filé nakrájené na kousky a ocásky z krevet. Znovu přivedeme k varu a po lžících přidáváme ricottovou hmotu.
- 7Zahříváme dokud noky nevyplavou k povrchu, vše rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.