Ricottový krém s malinovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 500gramůSýr Ricotta
- 4lžíceCukr moučkový
- 1lžíceCitronová kůra
- 1lžícePomerančová kůra
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceMed včelí
- 400gramůMaliny
- 1kusMáta
- 1lžíceSherry brandy
- 4plátkyŽelatina bílá plátky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
21 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Žloutky utřeme se 2 lžícemi cukru do pěny. Vmícháme ricottu, citronovou i pomerančovou kůru, citronovou šťávu a tekutý med.
- 2Předem namočenou, nevymačkanou želatinu dáme do hrnce, při nízké teplotě rozpustíme a zamícháme do ricottového krému.
- 3Krémem naplníme 4 formičky a necháme asi 3 hodiny v chladničce.
- 4Několik omytých malin ponecháme na ozdobu, zbylé smícháme se 2 lžícemi moučkového cukru a lžící sherry. Uvedeme do varu, krátce povaříme a prolisujeme sítem. Necháme vychladnout.
- 5Ricottový krém vyklopíme z formiček, polijeme malinovou omáčkou, ozdobíme malinami a lístky máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.