Ricottový krém s malinovou omáčkou

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
21 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky utřeme se 2 lžícemi cukru do pěny. Vmícháme ricottu, citronovou i pomerančovou kůru, citronovou šťávu a tekutý med.
  • 2
    Předem namočenou, nevymačkanou želatinu dáme do hrnce, při nízké teplotě rozpustíme a zamícháme do ricottového krému.
  • 3
    Krémem naplníme 4 formičky a necháme asi 3 hodiny v chladničce.
  • 4
    Několik omytých malin ponecháme na ozdobu, zbylé smícháme se 2 lžícemi moučkového cukru a lžící sherry. Uvedeme do varu, krátce povaříme a prolisujeme sítem. Necháme vychladnout.
  • 5
    Ricottový krém vyklopíme z formiček, polijeme malinovou omáčkou, ozdobíme malinami a lístky máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.