Rigatoni s klobásou chorizo a fenyklem
45 min.

Ingredience
- 1lžíceOlej olivový
- 500gramůKlobása Chorizo
- 80mililitrůCitronová kůra
- 400gramůPaprika sterilovaná
- 30gramůMáslo čerstvé
- 100gramůRukola
- 500gramůTěstoviny Rigatoni
- 1hrstSýr Parmezán
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 1lžičkaSůl
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
775 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
41 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
6 g
Cukr
609 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- 2Mezitím rozehřejeme máslo a olej a orestujeme na silnější šikmé plátky nakrájenou klobásu. Přidáme na tenké plátky nakrájený fenykl a za občasného míchání asi 5min podusíme.
- 3Poté vmícháme prolisovaný česnek a restujeme asi minutu. Přidáme citronovou šťávu, na nudličky nakrájené papriky, přivedeme k varu a povaříme ještě 5min.
- 4Směs přidáme do hrnce k těstovinám, přisypeme nakrájenou rucolu, opatrně promícháme, rozdělíme na talíře a dozdobíme hoblinkami parmazánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.