Římský salát s kuřetem a dresinkem

45 min.
Itálie

Ingredience

    • 1kusVeka
    • 1kusSalát římský
    • 1lžičkaKoření Italia
    • 1lžičkaKoření Orientální
    • 1kusOkurka salátová
    • 3kusyCibulka jarní
    • 2lžíceSýr Parmezán
    • 2kusyVejce slepičí
    • 2lžíceMajonéza
    • 2lžíceSmetana 16% (pochoutková)
    • 1,5lžíceCitronová šťáva
    • 2lžíceOcet vinný
    • 3plátkySlanina vepřová
    • 800gramůKuřecí prsa
    • 3lžíceOlej olivový extra panenský
    • 0,5lžičkaHořčice francouzská
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
19 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme dresink smícháním majonézy, smetany, francouzské hořčice, česnekové soli, citronové šťávy a vinného octa.
  • 2
    Na rozpáleném oleji, v pánvi na středním plameni, 5 minut dokřupava opékáme drobně nakrájené plátky slaniny. Hotovou slaninu vyndáme z pánve. Poté 2 kuřecí řízky, natřené cayenským kořením, smažíme v pánvi z obou stran 4-5 minut. Po vyjmutí z pánve a vychladnutí, nakrájíme na plátky.
  • 3
    Tenčí plátky veky nebo francouzské bagety posypeme italskými bylinkami, rozložíme na plech, nastříkáme olivovým olejem a v troubě na 220°C pečeme 10-12 minut.
  • 4
    Omytý a natrhaný římský salát smícháme s plátky okurky bez jadérek, přidáme kolečka jarní cibulky, opečenou slaninu, plátky kuřete a plátky veky, dále přidáme strouhaný parmezán a plátky ze 2 vajec, uvařených natvrdo. Ve větší míse vše důkladně promícháme a zalijeme dresinkem. Podáváme studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.