Římský salát s kuřetem a dresinkem
45 min.
Ingredience
- 1kusVeka
- 1kusSalát římský
- 1lžičkaKoření Italia
- 1lžičkaKoření Orientální
- 1kusOkurka salátová
- 3kusyCibulka jarní
- 2lžíceSýr Parmezán
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMajonéza
- 2lžíceSmetana 16% (pochoutková)
- 1,5lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceOcet vinný
- 3plátkySlanina vepřová
- 800gramůKuřecí prsa
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 0,5lžičkaHořčice francouzská
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
19 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Připravíme dresink smícháním majonézy, smetany, francouzské hořčice, česnekové soli, citronové šťávy a vinného octa.
- 2Na rozpáleném oleji, v pánvi na středním plameni, 5 minut dokřupava opékáme drobně nakrájené plátky slaniny. Hotovou slaninu vyndáme z pánve. Poté 2 kuřecí řízky, natřené cayenským kořením, smažíme v pánvi z obou stran 4-5 minut. Po vyjmutí z pánve a vychladnutí, nakrájíme na plátky.
- 3Tenčí plátky veky nebo francouzské bagety posypeme italskými bylinkami, rozložíme na plech, nastříkáme olivovým olejem a v troubě na 220°C pečeme 10-12 minut.
- 4Omytý a natrhaný římský salát smícháme s plátky okurky bez jadérek, přidáme kolečka jarní cibulky, opečenou slaninu, plátky kuřete a plátky veky, dále přidáme strouhaný parmezán a plátky ze 2 vajec, uvařených natvrdo. Ve větší míse vše důkladně promícháme a zalijeme dresinkem. Podáváme studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.