Risotto s malými cuketkami a piniovými oříšky po italsku

37 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
35 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lahůdkovou cibulku očistíme, bílou část podélně rozkrojíme a pokrájíme ji nadrobno.
  • 2
    V širším kastrólu na rozehřátém másle (85g) zpěníme cibulku, pak k ní přidáme rýži a za stálého míchání ji krátce osmažíme. Pak ní přilijeme 1/4 horkého zeleninového vývaru, jakmile se rýže začne vařit, snížíme teplotu a vaříme pomalu. Pokaždé, když se vývar vstřebá do rýže, přilijeme postupně 2/4 vývaru, pochvíli 3/4 vývaru a nakonec zbytek vývaru. Během vaření rýži často promícháme. Je uvařená přibližně za 15-20 minut, když vstřebá do sebe všechen vývar.
  • 3
    Mezitím si pokrájíme celkem malé cuketky (asi 8 kusů, které mají ještě květy, měří 10-12cm = 200g). Pokud máme takové kvetoucí cuketky, květy použijeme. Cuketky nakrájíme na malé kostičky a přibližně 7-10 minut před dovařením rýže je přimícháme k rýži. Pak přimícháme i piniové oříšky. Vše promícháme a když je rýže uvařená al dente, odstavíme kastról z plotny.
  • 4
    Do hotové rýže zamícháme máslo, aby byla krémová (i květy, pokud je máme). Rýži dochutíme solí, 1-2 špetkami chilli a bílým pepřem.
  • 5
    Risotto rozdělíme na talíře, posypeme ho nastrouhaným sýrem a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.