Řízek s citronem
20 min.

Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 1lžičkaOlej olivový extra panenský
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 200mililitrůVíno bílé
- 1kusCitrony
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
18 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
480 mg
Postup přípravy
- 1Řízky napříč rozpůlíme a naklepeme na velmi tenké plátky. Osušíme a po obou stranách potřeme citronovým olejem. Citron omyjeme horkou vodou a kůru oloupeme. Vylisujeme z něj šťávu.
- 2Rozehřejeme nejprve pánev a pak na ní rozehřejeme máslo. Řízky osolíme a obalíme v mouce. Osmažíme z každé strany na horkém másle 3-4 minuty. Na pánev k řízkům přilijeme citronovou šťávu, bílé víno, přidáme citronovou kůru a necháme jednou přejít varem. Ochutíme a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.