Řízky z mletého bůčku
50 min.
Ingredience
- 600gramůVepřový bok
- 1lžičkaSůl
- 20gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1285 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
126 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
630 mg
Cukr
335 mg
Postup přípravy
- 1Prorostlý bůček omyjeme a nakrájíme na kostky. Dvakrát umeleme, osolíme, dobře zpracujeme a necháme odležet do druhého dne v chladu.
- 2Z masa tvarujeme na mokrém prkénku tenké řízky. Obalíme je v těstíčku připraveném z vajec rozšlehaných s moukou. Smažíme v rozpáleném oleji.
- 3Hotové řízky potřeme rozpuštěným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.