Rizotem plněné papriky
45 min.
Ingredience
- 4kusyPaprika červená
- 1lžíceOlej olivový
- 50gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1kusCibule
- 350gramůRýže Arborio
- 1špetkaŠafrán
- 1,5decilitryVíno bílé
- 8,5decilitrůVývar zeleninový
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůItalský salám
- 200gramůMozzarella
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
829 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
36 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na poloviny překrojíme papriky tak, aby stopky zůstaly vcelku. Odstraníme semínka. Papriky dáme řezem vzhůru pod zahřátý gril a necháme je tam, dokud nezměknou.
- 2Rozpálíme olej ve woku, přidáme pokrájenou cibuli a smažíme 4 minuty, přidáme opranou rýži a šafrán a promícháme. Postupně přiléváme vývar a víno a dáváme pozor, aby se tekutina vstřebala. Poté přidáme trochu vody a vaříme 15 minut. Přidáme sýr pecorino, máslo a italský salám nakrájený na kousky.
- 3Papriky naplníme rizotem, pokryjeme plátky mozzarelly a grilujeme 5 minut.
- 4Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.