Rizotem plněné papriky

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
829 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
36 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na poloviny překrojíme papriky tak, aby stopky zůstaly vcelku. Odstraníme semínka. Papriky dáme řezem vzhůru pod zahřátý gril a necháme je tam, dokud nezměknou.
  • 2
    Rozpálíme olej ve woku, přidáme pokrájenou cibuli a smažíme 4 minuty, přidáme opranou rýži a šafrán a promícháme. Postupně přiléváme vývar a víno a dáváme pozor, aby se tekutina vstřebala. Poté přidáme trochu vody a vaříme 15 minut. Přidáme sýr pecorino, máslo a italský salám nakrájený na kousky.
  • 3
    Papriky naplníme rizotem, pokryjeme plátky mozzarelly a grilujeme 5 minut.
  • 4
    Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.