Rizoto s Čedarem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
844 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
46 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
9 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórek a jarní cibulky omyjeme studenou vodou a najemno nakrájíme.
  • 2
    V nízkém větším hrnci rozehřejeme máslo a olej. Potom přisypeme nakrájený pórek a cibulky a zeleninu restujeme, až změkne. Do pánve přidáme rýži a krátce ji pražíme. Potom vmícháme hořčici, přilijeme bílé víno a mícháme, dokud rýže víno nevsákne.
  • 3
    Potom začneme k rýži postupně přilévat vývar. Mícháme a vždy, když se vsákne, přilijeme další část.
  • 4
    Když je rýže měkká, přisypeme k ní rozdrobený sýr a směs mícháme, dokud se sýr zcela neroztaví.
  • 5
    Rizoto rozdělíme na servírovací talíře, posypeme jemně nakrájenou pažitkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.