Rizoto s Čedarem
35 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusPórek
- 3kusyCibulka jarní
- 1,5decilitryVíno bílé
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 1litrVývar zeleninový
- 125gramůSýr Čedar
- 1hrstPažitka
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
844 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
46 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
9 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Pórek a jarní cibulky omyjeme studenou vodou a najemno nakrájíme.
- 2V nízkém větším hrnci rozehřejeme máslo a olej. Potom přisypeme nakrájený pórek a cibulky a zeleninu restujeme, až změkne. Do pánve přidáme rýži a krátce ji pražíme. Potom vmícháme hořčici, přilijeme bílé víno a mícháme, dokud rýže víno nevsákne.
- 3Potom začneme k rýži postupně přilévat vývar. Mícháme a vždy, když se vsákne, přilijeme další část.
- 4Když je rýže měkká, přisypeme k ní rozdrobený sýr a směs mícháme, dokud se sýr zcela neroztaví.
- 5Rizoto rozdělíme na servírovací talíře, posypeme jemně nakrájenou pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.