Rizoto s houbami a sýrem
25 min.
Ingredience
- 7,5decilitrůVývar zeleninový
- 1kusCibule
- 6lžicMáslo čerstvé
- 250gramůHouby čerstvé
- 300gramůRýže loupaná
- 1,5decilitryVíno bílé
- 50gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
724 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
34 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Houby očistíme, opláchneme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky. Sýr najemno nastrouháme. Zeleninový vývar v hrnci přivedeme k varu.
- 2V druhém hrnci rozehřejeme 2 lžíce másla, osmažíme na něm krátce nakrájenou cibuli, pak přisypeme plátky hub a ještě chvíli za stálého míchání smažíme. Potom k směsi přidáme rýži, vše promícháme a ještě chvilku smažíme. Přilijeme bílé víno a necháme vařit, až se ho polovina odpaří. Pak pomalu přiléváme za stálého míchání horký vývar a rýži necháme na mírném ohni uvařit doměkka.
- 3Měkkou rýži s houbami opepříme, osolíme, vmícháme zbylé máslo a větší část nastrouhaného sýra.
- 4Rizoto podáváme teplé, posypané sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.