Rizoto s míchanými borůvkami, malinami a ostružinami

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
822 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
16 g
Sacharidy
160 g
Vláknina
37 g
Cukr
65 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vodě rozvaříme cukr se 6 šálky malin. Po 5 minutách vaření propasírujeme směs na hladkou kaši a udržujeme ji v teple. V kastrůlku s rozehřátým máslem rozmícháme skořici a krátce osmahneme. Do této směsi vmícháme rýži, zalejeme červeným vínem a vaříme, dokud se tekutina nevsákne a rýže nezměkne. Potom do vařené rýže se skořicí a máslem přidáme postupně po šálcích malinový sirup a každou dávku dobře promícháme, aby se tekutina dobře vsákla. S poslední dávkou sirupu přidáme omyté borůvky,zbývající 3 šálky malin a ostružiny a opatrně promícháme, abychom ovoce nerozmačkali. Servírujeme teplé v malých miskách se lžičkou smetany a špekou hnědého cukru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.