Rizoto s míchanými borůvkami, malinami a ostružinami
30 min.
Ingredience
- 170gramůCukr krupice
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSkořice mletá
- 400gramůRýže Arborio
- 200mililitrůVíno červené
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceCukr třtinový
- 3šálkyBorůvky
- 375mililitrůVoda pitná
- 9šálkůMaliny
- 3hrnkyOstružiny
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
822 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
16 g
Sacharidy
160 g
Vláknina
37 g
Cukr
65 g
Postup přípravy
- 1Ve vodě rozvaříme cukr se 6 šálky malin. Po 5 minutách vaření propasírujeme směs na hladkou kaši a udržujeme ji v teple. V kastrůlku s rozehřátým máslem rozmícháme skořici a krátce osmahneme. Do této směsi vmícháme rýži, zalejeme červeným vínem a vaříme, dokud se tekutina nevsákne a rýže nezměkne. Potom do vařené rýže se skořicí a máslem přidáme postupně po šálcích malinový sirup a každou dávku dobře promícháme, aby se tekutina dobře vsákla. S poslední dávkou sirupu přidáme omyté borůvky,zbývající 3 šálky malin a ostružiny a opatrně promícháme, abychom ovoce nerozmačkali. Servírujeme teplé v malých miskách se lžičkou smetany a špekou hnědého cukru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.