Rizoto s pikantním kuřecím masem
55 min.
Ingredience
- 4lžíceArašídy
- 250gramůRýže loupaná
- 250gramůKuřecí stehna
- 2lžíceMandlová pasta
- 300gramůMrkev kořen
- 5kusůCibulka jarní
- 4lžíceOlej rostlinný
- 200mililitrůMléko kokosové
- 2lžíceOmáčka ústřicová
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
27 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Jako první uvaříme rýži.
- 2Kuřecí stehna zbavíme kůže, vykostíme, zbavíme maso šlach a tvrdých kousků. Stehna z kuřecího masa marinujeme asi půl hodiny v ústřičné omáčce s mandlovou pastou. Dále připravíme mrkev a jarní cibulku. Mrkev opláchneme, oškrábeme a nakrájíme na tenká kolečka. Burské oříšky nasekáme na větší kousky. Jarní cibulku můžeme pokrájet i s natí na kolečka.
- 3Na rozpáleném oleji v pánvi osmažíme část burských oříšků. K oříškům přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a spolu osmahneme. K této směsi přidáme kousky kuřecího masa a spolu smažíme, dokud není maso měkké. Vše podlijeme kokosovým mlékem a pár minut ještě podusíme.
- 4Do této směsi nasypeme jarní cibulku a rýži. Vše spolu v pánvi zamícháme. Posypeme burskými oříšky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.