Rizoto s pikantním kuřecím masem

55 min.

Ingredience

      • 4lžíceArašídy
      • 250gramůRýže loupaná
      • 250gramůKuřecí stehna
      • 2lžíceMandlová pasta
      • 300gramůMrkev kořen
      • 5kusůCibulka jarní
      • 4lžíceOlej rostlinný
      • 200mililitrůMléko kokosové
      • 2lžíceOmáčka ústřicová
      • 1litrVoda pitná
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    569 kcal
    Bílkoviny
    19 g
    Tuky
    27 g
    Sacharidy
    61 g
    Vláknina
    5 g
    Cukr
    1 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Jako první uvaříme rýži.
    • 2
      Kuřecí stehna zbavíme kůže, vykostíme, zbavíme maso šlach a tvrdých kousků. Stehna z kuřecího masa marinujeme asi půl hodiny v ústřičné omáčce s mandlovou pastou. Dále připravíme mrkev a jarní cibulku. Mrkev opláchneme, oškrábeme a nakrájíme na tenká kolečka. Burské oříšky nasekáme na větší kousky. Jarní cibulku můžeme pokrájet i s natí na kolečka.
    • 3
      Na rozpáleném oleji v pánvi osmažíme část burských oříšků. K oříškům přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a spolu osmahneme. K této směsi přidáme kousky kuřecího masa a spolu smažíme, dokud není maso měkké. Vše podlijeme kokosovým mlékem a pár minut ještě podusíme.
    • 4
      Do této směsi nasypeme jarní cibulku a rýži. Vše spolu v pánvi zamícháme. Posypeme burskými oříšky a podáváme.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.