Rizoto se sušenými rajčaty
45 min.
Ingredience
- 35gramůCibule
- 1hrstBazalka
- 50mililitrůVíno bílé
- 1kusBobkový list
- 800mililitrůVývar zeleninový
- 2lžíceOlej olivový
- 30gramůSýr Parmezán
- 320gramůRýže loupaná
- 80gramůRajčata sušená sterilovaná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
13 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
5 g
Cukr
557 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Společně s bobkovým listem ji orestujeme na 2 lžících rozpáleného oleje. Přidáme rýži a krátce cca 1 min opražíme. Poté zalijeme vínem a promícháme. Přidáme naběračku vývaru, část nasekané bazalky a polovinu rajčat, která předem necháme okapat a nakrájíme na kousky.
- 2Přivedeme k varu a za stálého míchání postupně přiléváme zbytek vývaru, dokud rýže nebude hotová.
- 3Nakonec vmícháme lžíci oleje, nastrouhaný sýr, zbytek rajčat a nasekanou bazalku.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.