Rizoto se sušenými rajčaty na slunci
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 350gramůRýže Arborio
- 1špetkaŠafrán
- 1,5decilitryVíno bílé
- 8,5decilitrůVývar zeleninový
- 8kusůRajčata sušená sterilovaná
- 100gramůHrášek mražený
- 50gramůŠunka parmská
- 75gramůSýr Parmezán
- 1lžíceOlej olivový
- 25gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1869 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
99 g
Sacharidy
229 g
Vláknina
37 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ve woku rozehřejeme máslo a olej a osmahneme nakrájenou cibuli, dokud nezměkne. Přidáme rýži arborio, šafrán a promícháme, aby se rýže obalila v oleji, a minutu smažíme.
- 2Do rýže lijeme pomalu vývar a víno, mícháme a přidáváme další, až když se předcházející vývar a víno vstřebaly.
- 3Když nalijeme polovinu vývaru a vína, vmícháme sušená rajčata. Rýže by se měla uvařit za 20 minut. Vmícháme hrášek, sýr a pokrájenou parmskou šunku. Vaříme 3 minuty, promícháme, aby byl hrášek horký.
- 4Poté podáváme ozdobené strouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.