Rizoto základní
30 min.
Ingredience
- 1litrVývar drůbeží
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusŠalotka
- 1stroužekČesnek
- 300gramůRýže Arborio
- 1lžičkaMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
776 mg
Cukr
13 mg
Postup přípravy
- 1Olej vlijeme do kastrolu, rozpálíme a osmahneme na něm nasekanou šalotku a česnek. Přisypeme propranou rýži, kterou také zlehka orestujeme.
- 2Zalijeme částí vývaru, přidáme máslo a za občasného míchání vaříme. Vývar přidáváme postupně po částech vždy, když se tekutina vyvaří. Takto postupujeme cca 15-20 minut, až je rýže hotová. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.