Roastbeef s portugalskými bramborami

80 min.
Evropa

Ingredience

    • 750gramůHovězí roštěnka níz. peč.
    • 7gramůSůl
    • 7gramůPepř černý mletý
    • 3lžíceHořčice dijonská
    • 3lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
    • 7gramůPaprika mletá sladká
    • 600gramůBrambory
    • 20gramůRozmarýn
    • 100mililitrůOlej rostlinný
    • 200mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1197 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
105 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
181 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso si naložíme den předem - osolíme a opepříme ho, potřeme hořčicí, paprikou a worcesterskou omáčkou. Vše do masa vmasírujeme. Potřeme olejem (stolním) a necháme v lednici přes noc.
  • 2
    Pečeme na 150 °C asi 40 minut.
  • 3
    Poté maso necháme 10 minut odstát a nakrájíme ho na tenké plátky.
  • 4
    Brambory uvaříme ve vodě neoloupané. Poté je trochu zmáčkneme, aby praskly.
  • 5
    Rozmarýn nasekáme a rozpálíme ho v oleji (můžeme použít i olivový olej). V tomto oleji postupně opečeme brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.