Roastbeef s portugalskými bramborami
80 min.
Ingredience
- 750gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 7gramůSůl
- 7gramůPepř černý mletý
- 3lžíceHořčice dijonská
- 3lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 7gramůPaprika mletá sladká
- 600gramůBrambory
- 20gramůRozmarýn
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 200mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1197 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
105 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
181 mg
Postup přípravy
- 1Maso si naložíme den předem - osolíme a opepříme ho, potřeme hořčicí, paprikou a worcesterskou omáčkou. Vše do masa vmasírujeme. Potřeme olejem (stolním) a necháme v lednici přes noc.
- 2Pečeme na 150 °C asi 40 minut.
- 3Poté maso necháme 10 minut odstát a nakrájíme ho na tenké plátky.
- 4Brambory uvaříme ve vodě neoloupané. Poté je trochu zmáčkneme, aby praskly.
- 5Rozmarýn nasekáme a rozpálíme ho v oleji (můžeme použít i olivový olej). V tomto oleji postupně opečeme brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.