Rohlíčky z lineckého těsta s mandlovou náplní
50 min.
Ingredience
- 2lžíceMandle
- 1lžičkaMed včelí
- 1špetkaSkořice mletá
- 1kusVejce slepičí
- 1hrstMouka polohrubá
- 500gramůLinecké (křehké) těsto
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
113 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mandle oloupeme, nasekáme najemno a lehce opražíme v rozpálené pánvi bez oleje. Menší část osmažených mandlí si ponecháme na posypání, zbylou větší část smícháme v misce s medem a skořicí. Vajíčko v misce rozšleháme.
- 2Linecké těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše a rozdělíme na 8 trojúhelníků. Na širší konec dáme lžíci mandlové náplně, těsto zavineme, po stranách stiskneme a vytvoříme rohlíček.
- 3Na plech položíme pečicí papír, naskládáme na něj rohlíčky, potřeme je rozšlehaným vajíčkem a posypeme zbylými mandlemi.
- 4Rohlíčky pečeme v troubě, předehřáté na 225 stupňů 10 až 15 minut do zlatavé barvy.
- 5Před podáváním necháme mírně vychladnout, ale podáváme nejlépe ještě teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.