Rohlíčky z lineckého těsta s mandlovou náplní

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
113 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandle oloupeme, nasekáme najemno a lehce opražíme v rozpálené pánvi bez oleje. Menší část osmažených mandlí si ponecháme na posypání, zbylou větší část smícháme v misce s medem a skořicí. Vajíčko v misce rozšleháme.
  • 2
    Linecké těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše a rozdělíme na 8 trojúhelníků. Na širší konec dáme lžíci mandlové náplně, těsto zavineme, po stranách stiskneme a vytvoříme rohlíček.
  • 3
    Na plech položíme pečicí papír, naskládáme na něj rohlíčky, potřeme je rozšlehaným vajíčkem a posypeme zbylými mandlemi.
  • 4
    Rohlíčky pečeme v troubě, předehřáté na 225 stupňů 10 až 15 minut do zlatavé barvy.
  • 5
    Před podáváním necháme mírně vychladnout, ale podáváme nejlépe ještě teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.