Rohlíčky žloutkové
35 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 180gramůMouka polohrubá
- 120gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaCukr krupice
- 20gramůDroždí
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
185 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
726 mg
Cukr
735 mg
Postup přípravy
- 1Z mléka, cukru a droždí připravíme kvásek.
- 2Máslo se žloutky utřeme do pěny, přidáme kvásek a vmícháme mouku a sůl. Vypracujeme těsto a utvoříme váleček asi 30mm v průměru. Nakrájíme na dílky a z každého vytvarujeme rohlíček s užšími konci.
- 3Rohlíčky naskládáme na plech a necháme kynout. Potom je potřeme rozšlehaným bílkem a ve středně vyhřáté troubě upečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.