Rohlíky bílé máslové

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
27 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, cukr, přidáme rozdrobené droždí, přilijeme vlažné mléko a rozpuštěné máslo. Vypracujeme těsto, důkladně prohněteme a necháme nejméně hodinu vykynout. Těsto vyválíme na silnější placku, rozřežeme na trojúhelníky, zavineme do rohlíků, plech pomažeme sádlem, vyskládáme na něj rohlíky a necháme ještě vykynout.
  • 2
    Rohlíky potřeme žloutkem, posypeme kmínem a hrubou solí, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut dozlatova.
  • 3
    Vychladlé rohlíky používáme jako běžné bílé pečivo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.