Rohlíky bílé máslové
50 min.
Ingredience
- 1000gramůMouka pšeničná hrubá
- 50gramůDroždí
- 50gramůCukr moučkový
- 250gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 20gramůKmín celý
- 20gramůSůl
- 30gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
27 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, cukr, přidáme rozdrobené droždí, přilijeme vlažné mléko a rozpuštěné máslo. Vypracujeme těsto, důkladně prohněteme a necháme nejméně hodinu vykynout. Těsto vyválíme na silnější placku, rozřežeme na trojúhelníky, zavineme do rohlíků, plech pomažeme sádlem, vyskládáme na něj rohlíky a necháme ještě vykynout.
- 2Rohlíky potřeme žloutkem, posypeme kmínem a hrubou solí, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut dozlatova.
- 3Vychladlé rohlíky používáme jako běžné bílé pečivo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.