Rohlíky k pivu

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
22 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hladkou mouku, na vločky nakrájené máslo, moučkový cukr, špetku soli, 1 vejce, smetanu a ve vlažném mléce rozmíchané droždí vypracujeme v těsto. Necháme je na teplém místě vykynout.
  • 2
    Na pracovní ploše těsto rozválíme, nakrájíme na trojúhelníčky. Každý trojúhelník zformujeme do tvaru rohlíku tak, aby roh trojúhelníku zůstal nahoře.
  • 3
    Rohlíky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a hrubozrnnou solí. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem, pečeme v mírně vyhřáté troubě 15-20 minut dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.