Rohlíky plněné masem
75 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 250gramůHera
- 250gramůZakysaná smetana
- 1kusVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 10gramůSoda jedlá
- 300gramůZelí hlávkové bílé
- 500gramůMaso mleté - mix
- 12gramůSůl
- 20gramůKmín celý
- 25gramůTuk
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
715 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
51 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, přidáme Heru, smetanu, vejce, žloutek, jedlou sodu, sůl a vypracujeme těsto. Vyválíme na slabý plát, rozřežeme na středně velké čtverce.
- 2Zelí nakrájíme na slabé nudličky, mleté maso vložíme do pánve, osolíme, přisypeme zelí, podusíme ve vlastní šťávě a odstavíme. Masovou směs rovnoměrně rozdělíme na čtverce těsta, zavineme do tvaru rohlíků, vyskládáme na tukem pomazaný plech, potřeme bílkem, posypeme kmínem a pečeme při střední teplotě 30 až 35 minut.
- 3Rohlíky upravíme na talíře a ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.