Rohlíky s mákem
120 min.
Ingredience
- 1,5lžičkySůl
- 1hrnekMák - semena
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůSádlo škvařené
- 1lžičkaCukr krupice
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůVoda pitná
- 20gramůDroždí
Počet porcí:
40Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
103 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
481 mg
Postup přípravy
- 1Z lžičky cukru, 50ml vlažné vody a droždí zaděláme kvásek.
- 2Po vzejití přidáme mouku, sádlo a sůl.
- 3Necháme těsto 90 minut kynout, poté rozdělíme na 10 kousků a děláme rohlíky.
- 4Na plechu necháme 15 minut vykynout, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme mákem.
- 5Pečeme 12 minut při 200 stupních.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 27. 7. 2015
Rohlíky s mákem
Občas sádlové rohlíky dělávám, tak vím, že jsou moc dobré. Těsto zadělala domácí pekárna, bylo fajn vláčné a dobře se s ním pracovalo. Kdo bude připravovat klasicky a bude dělat kvásek, tak pak v postupu č.2 chybí, že se přidá i zbytek vlažné vody. Sádlo jsem dala rozpuštěné ale vlahé, droždí čerstvé a máku stačí 2 lžíce. Z tohoto množství je 10 menších rohlíků, které se dají upéct na jednom plechu. Na plech dávám teflonovou fólii nebo papír na pečení.