Rohlíky s mákem

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
40

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
103 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
481 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z lžičky cukru, 50ml vlažné vody a droždí zaděláme kvásek.
  • 2
    Po vzejití přidáme mouku, sádlo a sůl.
  • 3
    Necháme těsto 90 minut kynout, poté rozdělíme na 10 kousků a děláme rohlíky.
  • 4
    Na plechu necháme 15 minut vykynout, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme mákem.
  • 5
    Pečeme 12 minut při 200 stupních.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 27. 7. 2015
Rohlíky s mákem
Občas sádlové rohlíky dělávám, tak vím, že jsou moc dobré. Těsto zadělala domácí pekárna, bylo fajn vláčné a dobře se s ním pracovalo. Kdo bude připravovat klasicky a bude dělat kvásek, tak pak v postupu č.2 chybí, že se přidá i zbytek vlažné vody. Sádlo jsem dala rozpuštěné ale vlahé, droždí čerstvé a máku stačí 2 lžíce. Z tohoto množství je 10 menších rohlíků, které se dají upéct na jednom plechu. Na plech dávám teflonovou fólii nebo papír na pečení.