Rohlíky sýrové

70 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
674 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
32 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
245 mg
Cukr
148 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vlažného mléka nasypeme rozdrobené droždí, přidáme špetku cukru a necháme na teplém místě vzejít kvásek.
  • 2
    Do mísy nasypeme mouku, přidáme Heru, žloutky, sůl, kvásek a vypracujeme těsto. Necháme ho v teple vykynout.
  • 3
    Těsto vyválíme na plát, rozřežeme na čtverce, potom na trojúhelníky a zavineme do tvaru rohlíků. Plech vymažeme tukem, poklademe na něj rohlíky vedle sebe cípem nahoru, posypeme strouhaným sýrem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme podle velikosti rohlíků asi 25 až 30 minut.
  • 4
    Rohlíky necháme vychladnout a podáváme jako běžné pečivo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.