Rohlíky sýrové
70 min.
Ingredience
- 1000gramůMouka pšeničná hladká
- 250gramůHera
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 500mililitrůMléko polotučné
- 40gramůDroždí
- 200gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1špetkaCukr moučkový
- 5gramůSůl
- 25gramůTuk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
674 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
32 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
245 mg
Cukr
148 mg
Postup přípravy
- 1Do vlažného mléka nasypeme rozdrobené droždí, přidáme špetku cukru a necháme na teplém místě vzejít kvásek.
- 2Do mísy nasypeme mouku, přidáme Heru, žloutky, sůl, kvásek a vypracujeme těsto. Necháme ho v teple vykynout.
- 3Těsto vyválíme na plát, rozřežeme na čtverce, potom na trojúhelníky a zavineme do tvaru rohlíků. Plech vymažeme tukem, poklademe na něj rohlíky vedle sebe cípem nahoru, posypeme strouhaným sýrem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme podle velikosti rohlíků asi 25 až 30 minut.
- 4Rohlíky necháme vychladnout a podáváme jako běžné pečivo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.