Roláda palančinková

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
28 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko vlijeme do vhodné nádoby. Rozklepneme vejce, přidáme vanilkový a krupicový cukr a malou špetku soli. Přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem. Vše dohromady důkladně metlou prošleháme, aby v těstě nezůstali hrudky.
  • 2
    Pánev, nejlépe teflonovou potřeme trochou oleje, rozpálíme a na rozpálený olej naběračkou vlijeme připravené těsto. Pánev nahneme na strany, aby se těsto rozlilo po celém dně pánve. Na prudším ohni opečeme jednu stranu, potom obracečkou obrátíme a dopečeme druhou stranu. V procesu pečení pokračujeme do spotřebovaní všeho těsta a palačinky necháme dobře vychladnout.
  • 3
    Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a stužovačem na tuhou šlehačku, do které vmícháme dvě lžíce jahodového džemu.
  • 4
    Vychladlé palačinky naskládáme na potravinářskou folii. Skládáme je do řády tak, že jedna třetina každé palačinky dáváme přes sebe. Potřeme je džemem a připravenou náplní. Po celé délce na okraj naskládáme celé jahody. Pomocí fólie palačinky zabalíme do rolády, pěkně zformujeme a vložíme do lednice zatuhnout. Do studené vody dáme želé, cukr, necháme nabobtnat. Potom za stálého míchání přivedeme téměř k varu a stáhneme ze sporáku. Stálým mícháním necháme mírně vychladnout a polijeme, anebo potřeme povrch palačinkové rolády. Vrátíme opět do lednice zatuhnout a nakrájíme na úhledné porce. Pokládáme na jednotlivé dezertní talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.