Roláda s jahodami

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
1 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vymažeme plech a vyložíme ho papírem na pečení.
  • 2
    Vyšleháme tuhý sníh z bílků. Za stálého šlehání přidáváme po lžičkách cukr, až je sníh tuhý a lesklý.
  • 3
    Sníh rozetřeme na papír na pečení. Posypeme nakrájenými mandlemi.
  • 4
    Pečeme na horní mřížce v troubě vyhřáté na 220 °C dozlatova, asi 10 minut. Stáhneme teplotu na 160 °C a pokračujeme v pečení, až je sníh pevný na dotek.
  • 5
    Odstraníme papír a lehce přeložíme po délce na polovinu. Přeložený plát zabalíme do papíru z pečení a necháme vychladnout.
  • 6
    Sejmeme papír, korpus rozevřeme a naplníme ho ušlehanou šlehačkou
  • 7
    a nakrájenými jahodami.
  • 8
    Opět srolujeme. Zabalíme do papíru na pečení a vložíme na 30 minut do chladničky. Před podáváním roládu lehce pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.