Roláda s jahodami
55 min.
Ingredience
- 20mililitrůOlej slunečnicový
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 250gramůCukr krupice
- 50gramůMandle
- 20gramůCukr moučkový
- Náplň
- 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 250gramůJahody zahradní
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
1 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Vymažeme plech a vyložíme ho papírem na pečení.
- 2Vyšleháme tuhý sníh z bílků. Za stálého šlehání přidáváme po lžičkách cukr, až je sníh tuhý a lesklý.
- 3Sníh rozetřeme na papír na pečení. Posypeme nakrájenými mandlemi.
- 4Pečeme na horní mřížce v troubě vyhřáté na 220 °C dozlatova, asi 10 minut. Stáhneme teplotu na 160 °C a pokračujeme v pečení, až je sníh pevný na dotek.
- 5Odstraníme papír a lehce přeložíme po délce na polovinu. Přeložený plát zabalíme do papíru z pečení a necháme vychladnout.
- 6Sejmeme papír, korpus rozevřeme a naplníme ho ušlehanou šlehačkou
- 7a nakrájenými jahodami.
- 8Opět srolujeme. Zabalíme do papíru na pečení a vložíme na 30 minut do chladničky. Před podáváním roládu lehce pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.