Roláda s ořechovou náplní
105 min.
Ingredience
- 600gramůMouka polohrubá
- 80gramůCukr moučkový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůHera
- 2špetkySůl
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 42gramůDroždí
- 100mililitrůMléko plnotučné
- Na nádivku
- 100gramůCukr krupice
- 100mililitrůVoda pitná
- 200gramůOřechy vlašské
- 1lžíceCitronová šťáva
- Na potření
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
21 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Droždí umícháme s dvěma lžícemi cukru, lžící mouky a lžící vlažného mléka. Na teple necháme kvásek vzejít. Zbylou mouku prosejeme na vál s cukrem, přidáme změklé máslo a Heru, žloutky, sůl, zbylé mléko a vzešlý kvásek. Vypracujeme hladké a lesklé těsto, z kterého vytvarujeme dva bochníky a pod utěrkou je necháme vykynout.
- 2V mezičase připravíme náplň. Cukr svaříme s vodou, vsypeme umleté ořechy a citronovou šťávu. Náplň řádně promícháme a necháme vychladnout.
- 3Z vykynutého těsta vyválíme dvě placky, potřeme je nádivkou a srolujeme. Rolády přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a necháme ještě alespoň 15 minut kynout. Poté v lehce předehřáté troubě pečeme rolády dozlatova. Během pečení je ještě jednou potřeme vejcem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.