Roláda s ořechy a pomeranči
60 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 115gramůOřechy vlašské
- 1špetkaSůl
- 1lžícePomerančová kůra
- 1lžíceLikér pomerančový
- 115gramůCukr moučkový
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,13lžičkaZakysaná smetana
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
665 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
52 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 °C. Pekáč o průměru 30x24 cm vyložíme pečícím papírem a vymažeme máslem.
- 2Žloutky s cukrem a zakysanou smetanou umixujeme do hustého krému, do něhož vmícháme posekané ořechy.
- 3V jiné míse našleháme do tuhého sněhu bílky se solí. Sníh zamícháme do žloutkové směsi, hotové těsto vlijeme do připraveného pekáče a pečeme zhruba patnáct minut.
- 4Hotové těsto, které nesmí vychladnout, vyklopíme na pergamenový papír posypaný cukrem. Odstraníme pečící papír, těsto srolujeme i s pergamenem a necháme vychladnout.
- 5Do dobře ušlehané šlehačky vmícháme cukr, ustrouhanou pomerančovou kůru a likér.
- 6Vychladlou roládu opatrně rozvineme, odstraníme pergamenový papír, potřeme šlehačkou, znovu zarolujeme a uložíme do chladničky. Roládu před podáváním posypeme cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.