Roláda se sýrem Mascarpone a s jahodami
40 min.
Ingredience
- Konečná úprava
- 2lžíceCukr moučkový
- 50gramůJahody zahradní
- 30gramůMandle plátky
- Roláda
- 3kusyVejce slepičí
- 125gramůCukr krupice
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceVoda pitná
- 1lžičkaTresť mandlová
- 50gramůJahody zahradní
- 200gramůMascarpone
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
742 mg
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Roláda: očištěné jahody propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat na sítu, poté je nakrájíme na plátky. Do sýra Mascarpone vmícháme mandlovou tresť. Vejce vymícháme s cukrem ve vodní lázni do lesklé husté hmoty. Mísu s vaječnou hmotou odstavíme z plotny, do hmoty prosejeme hladkou mouku a s horkou vodou rozmícháme do hladkého těsta. Těsto nalijeme na plech, vyložený pečicm papírem, plát těsta pečeme asi 10 minut do zlatova. Ihned po upečení těsto na plechu svineme do rolády a svinuté těsto zabalené v utěrce necháme vychladnout. Poté těsto rozvineme, potřeme sýrem Mascarpone, na rozetřený sýr rozložíme 3/4 plátků jahod a roládu opět svineme.
- 2Konečná úprava: svinutou roládu položíme na servírovací talíř, posypeme ji moučkovým cukrem, plátky mandlí a zbytkem plátků jahod.
- 3Vychladlou roládu servírujeme vychladlou, nakrájenou na plátky, většinou jako lehké pohoštění.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.