Roláda se zelím a hříbky
110 min.
Ingredience
- 900gramůZelí červené - sterilizované
- 30gramůSádlo škvařené
- 1kusCibule
- 9gramůSůl
- 6gramůKmín drcený
- 500gramůListové těsto
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůHříbky čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na velké pánvi rozpálíme sádlo a osmažíme cibulku dozlatova. Přidáme sterilované červené zelí, nakrájené hříbky, sůl a kmín, necháme podusit doměkka, dokud všechna tekutina nevysmahne.
- 2Z listového těsta vyválíme dva pláty, na ně rozložíme zelnou směs až do okrajů. Zabalíme do rolády, na koncích pevně stiskneme, aby se při pečení náplň nevyvalila. Rolády pomažeme rozšlehaným vejcem, dáme do středně vyhřáté trouby péct asi na hodinu, až povrch zezlátne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.