Roláda škvarková
60 min.
Ingredience
- 1500gramůMouka polohrubá
- 50gramůDroždí
- 200gramůSádlo škvařené
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůCukr moučkový
- 100mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 500gramůVepřové škvarky
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 50gramůCukr práškový s vanilkovou příchutí
- 30gramůTuk
- 1špetkaCukr krupice
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
24 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Do hrnku nalijeme vlažné mléko, přidáme rozdrobené droždí, špetku krupicového cukru a necháme na teplém místě vzejít kvásek.
- 2V míse promícháme mouku s moučkovým cukrem, přidáme vejce, změklé sádlo, špetku soli, přilijeme kvásek a vypracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny vykynout.
- 3Těsto rozválíme na středně silný plát, posypeme ho rovnoměrně škvarky, zavineme do rolády, necháme ještě pár minut kynout a pak roládu nakrájíme na slabé plátky.
- 4Plech pomažeme tukem, plátky rolády na něj vyskládáme, potřeme žloutkem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 30 minut.
- 5Upečenou roládu rozdělíme na talířky posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.