Roláda škvarková

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
24 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnku nalijeme vlažné mléko, přidáme rozdrobené droždí, špetku krupicového cukru a necháme na teplém místě vzejít kvásek.
  • 2
    V míse promícháme mouku s moučkovým cukrem, přidáme vejce, změklé sádlo, špetku soli, přilijeme kvásek a vypracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny vykynout.
  • 3
    Těsto rozválíme na středně silný plát, posypeme ho rovnoměrně škvarky, zavineme do rolády, necháme ještě pár minut kynout a pak roládu nakrájíme na slabé plátky.
  • 4
    Plech pomažeme tukem, plátky rolády na něj vyskládáme, potřeme žloutkem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 30 minut.
  • 5
    Upečenou roládu rozdělíme na talířky posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.