Roláda z bramborového těsta vařená
60 min.
Ingredience
- 700gramůBrambory vařené
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 150gramůPšeničná krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 400gramůPovidla švestková
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůSkořice mletá
- 1špetkaSůl
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
2 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
3 g
Cukr
899 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy vložíme rozmačkané vařené brambory, přisypeme mouku, polovinu krupice, špetku soli, vejce a vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyválíme silnější plát.
- 2Druhou polovinu krupice nasypeme do rozpálené pánve, upražíme nasucho, zalijeme 1 dl vody, aby se spařila. Krupicí potřeme plát těsta a zavineme do rolády. Zabalíme do pláténka a vložíme do vroucí vody. Vaříme zvolna 30 minut. Vyndáme, rozbalíme a necháme odpařit vodu.
- 3Povidla naředíme trochou vody, zakápneme citronovou šťávou, přimícháme trošku skořice, ohřejeme a dobře promícháme.
- 4Roládu nakrájíme na plátky, rozdělíme na talířky a přelijeme povidlovou zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.