Roláda z bramborového těsta vařená

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
2 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
3 g
Cukr
899 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vložíme rozmačkané vařené brambory, přisypeme mouku, polovinu krupice, špetku soli, vejce a vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyválíme silnější plát.
  • 2
    Druhou polovinu krupice nasypeme do rozpálené pánve, upražíme nasucho, zalijeme 1 dl vody, aby se spařila. Krupicí potřeme plát těsta a zavineme do rolády. Zabalíme do pláténka a vložíme do vroucí vody. Vaříme zvolna 30 minut. Vyndáme, rozbalíme a necháme odpařit vodu.
  • 3
    Povidla naředíme trochou vody, zakápneme citronovou šťávou, přimícháme trošku skořice, ohřejeme a dobře promícháme.
  • 4
    Roládu nakrájíme na plátky, rozdělíme na talířky a přelijeme povidlovou zálivkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.