Roláda z fíků a mandlí
90 min.
Ingredience
- 6lžicCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- 170gramůMáslo čerstvé
- 170gramůFíky čerstvé
- 3lžíceCukr krupice
- 125mililitrůVoda pitná
- 40gramůMandle
- 0,25lžičkaSkořice mletá
- 40mililitrůMléko polotučné
- 2,33šálkyMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSoda jedlá
- 0,5lžičkaTresť vanilková
- 0,25lžičkaMuškátový oříšek
- 0,25lžičkaKoření perníkové
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
34 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
3 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1K varu přivedeme fíky, cukr krupici, vodu a koření. Plamen stáhneme a mícháme tři minuty. Poté přidáme nasekané mandle a směs necháme vychladnout. Máslo utřeme od pěny, přidáme cukr moučku, vejce, vanilkový extrakt.
- 2Smícháme mouku, sodu, skořici a oříšek. Polovinu přidáme do máslové směsi, včetně mléka, mouky. Těsto necháme ve tvaru koule půl hodiny v ledničce.
- 3Pak je rozdělíme na dvě části, rozválíme, potřeme polovinou směsi a zabalíme jako roládu. Necháme ve fólii v lednici půl hodiny odležet.
- 4Rolády nakrájíme na plátky a na plechu vyloženém pečicím papírem je pečeme asi dvanáct minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.