Roláda z krůtích prsou plněná šunkou a zeleninou

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
33 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
42 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 180°C. Připravíme nejdříve náplň do rolády: v kastrólku uvaříme vejce natvrdo (vaříme je 9 minut), zchladíme je, oloupeme, nakrájíme nadrobno a dáme je do mísy. Sterilovanou zeleninu scedíme z nálevu a přidáme ji k vejcím. Šunku pokrájíme na drobné kostičky, přidáme ji do mísy a směs promícháme.
  • 2
    Z omytých a osušených krůtích prsou vytvoříme ostrým nožem plát. Vložíme ho igelitového sáčku a hladkou paličkou rozklepeme. Z vnitřní strany maso osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a z vnitřní strany ho potřeme hořčicí. Na plát poklademe plátky tvrdého sýru, připravenou směs navrstvíme na sýr, opatrně vše zabalíme do plátu masa a vzniklou roládu převážeme provázkem. Povrch rolády potřeme olejem, posypeme grilovacím kořením a vložíme do pekáčku. K masu přilijeme přibližně 150ml vody, pekáček zakryjeme a vložíme do středu trouby. Roládu během pečení poléváme výpekem a občas ji obrátíme. Pečeme ji doměkka přibližně 40 minut. Během pečení podle potřeby můžeme přilít do výpeku vodu. Přibližně 15 minut před dopečením položíme na roládu 2 lžíce másla.
  • 3
    Upečenou roládu po mírném zchladnutí zbavíme provázku, roládu nakrájíme na plátky a dáme je na talíře. Polejeme je výpekem a hned teplou ji servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.