Roláda z krůtích prsou plněná šunkou a zeleninou
70 min.
Ingredience
- 1kilogramKrůtí prsa
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř bílý celý
- 1lžíceOlej olivový
- 100plátkůSýr Eidam cihla 30%
- 1lžičkaGrilovací koření
- 0,5lžíceHořčice plnotučná
- Náplň do rolády
- 5kusůVejce slepičí
- 250gramůSalát Kunovjanka
- 100gramůFarmářská šunka 96% masa
- Na výpek
- 150mililitrůVoda pitná
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
33 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
42 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 180°C. Připravíme nejdříve náplň do rolády: v kastrólku uvaříme vejce natvrdo (vaříme je 9 minut), zchladíme je, oloupeme, nakrájíme nadrobno a dáme je do mísy. Sterilovanou zeleninu scedíme z nálevu a přidáme ji k vejcím. Šunku pokrájíme na drobné kostičky, přidáme ji do mísy a směs promícháme.
- 2Z omytých a osušených krůtích prsou vytvoříme ostrým nožem plát. Vložíme ho igelitového sáčku a hladkou paličkou rozklepeme. Z vnitřní strany maso osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a z vnitřní strany ho potřeme hořčicí. Na plát poklademe plátky tvrdého sýru, připravenou směs navrstvíme na sýr, opatrně vše zabalíme do plátu masa a vzniklou roládu převážeme provázkem. Povrch rolády potřeme olejem, posypeme grilovacím kořením a vložíme do pekáčku. K masu přilijeme přibližně 150ml vody, pekáček zakryjeme a vložíme do středu trouby. Roládu během pečení poléváme výpekem a občas ji obrátíme. Pečeme ji doměkka přibližně 40 minut. Během pečení podle potřeby můžeme přilít do výpeku vodu. Přibližně 15 minut před dopečením položíme na roládu 2 lžíce másla.
- 3Upečenou roládu po mírném zchladnutí zbavíme provázku, roládu nakrájíme na plátky a dáme je na talíře. Polejeme je výpekem a hned teplou ji servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.