Roláda z matjesů na víně
40 min.
Ingredience
- 8kusůMatjesy - filet
- 8kusůOkurky nakládané
- 2kusyCibule červená
- 1lžičkaHořčičné semínko
- 1lžičkaPepř bílý
- 1lžičkaSůl
- 4kusyNové koření celé
- 1kusBobkový list
- 1lžíceMed včelí
- 0,15litrVíno červené
- 0,1litrOcet vinný červený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
40 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
10 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Rozpůlíme podélně matjesy a malé okurky. Do každého matjesa zabalíme okurku a upevníme párátkem. Do pekáče dáme závitky vedle sebe. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kroužky a rozdělíme ji na závitky.
- 2Do hrnce dáme sůl, pepř, hořčičná semínka, přidáme bobkový list, nové koření, ocet, červené víno a med. Přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Nakonec necháme vývar stát 10 minut, přelijeme jím závitky a nádobu zakryjeme víkem.
- 3Dáme chladit do lednice na 12 hodin. Poté podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.