Roláda z mořské tresky a lososa
90 min.
Ingredience
- 3kusyŠalotka
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůCuketa
- 600gramůFilé z aljašské tresky
- 0,5kusCitrony
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 1špetkaPepř cayenský
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 250gramůŠpenát listový čerstvý
- 200gramůLosos - filety
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
18 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
717 mg
Postup přípravy
- 1Oloupeme a nasekáme šalotky. Máslo rozpustíme v pánvi a osmahneme šalotky. Nastrouháme cuketu a podusíme ji se šalotkou 8 minut.
- 2Na kousky nakrájíme filé z tresky, pokapeme citronovou šťávou a s cuketovou směsí umixujeme na kaši. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek.
- 3Dotuha vyšleháme šlehačku a vmícháme ji se žloutky do rybí hmoty.
- 4Opereme špenát, vložíme na chvilinku do vařící vody, ochladíme a necháme okapat. Navlhčíme utěrku a rozprostřeme na ni špenát, aby se listy překrývaly.
- 5Na dvoucentimetrové kousky nakrájíme lososa a rozložíme na špenát. Na jedné straně nadzdvihneme utěrku a jednu polovinu špenátu přeložíme přes druhou. Ryba bude ve špenátu zabalená.
- 6Na 80 stupňů předehřejeme troubu, formu na paštiku vyložíme alobalem a vymažeme tukem. Vložíme polovinu rybí hmoty, na ni uložíme špenátovou rolku, pokryjeme zbytkem rybí hmoty.
- 7Uzavřeme formu alobalem a vložíme do trouby. Přelijeme horkou vodou a hodinu vaříme. V polovině pečící doby sundáme fólii.
- 8Formu necháme 4 hodiny chladnout a poté vyklopíme.
- 9Roládu nakrájíme na plátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.