Roláda ze Cévennes
45 min.
Ingredience
- 300gramůCukr moučkový
- 11kusůVejce slepičí
- 500mililitrůMléko polotučné
- 400gramůMáslo čerstvé
- 225gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVanilkový lusk
- 350gramůOřechy vlašské
- 125gramůPralinky
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1478 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
108 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
5 g
Cukr
51 g
Postup přípravy
- 15 vajec smícháme se 150g cukru a šleháme do bílé pěny, poté hrnec přendáme do horké vodní lázně.
- 2Za stálého mícháme necháme zhoustnout.
- 3Do směsi postupně vmícháme 150g mouky.
- 4Plech vyložíme papírem na pečení, který jsme potřeli máslem. Těsto na něj vylijeme a pečeme při 180°C 15 minut.
- 5Mléko s vanilkou přivedeme k varu.
- 66 žloutků smícháme se 150g cukru a 75g mouky a za pečlivého promíchávání přilijeme horké mléko.
- 7Do zchladlého krému vmícháme drcené pralinky, sekané ořechy a máslo.
- 8Pečené těsto překryjeme utěrkou a necháme vychladnout, poté překlopíme na utěrku a s její pomocí přendáme do formy na hřbet.
- 9Naplníme krémem a překryjeme přečnívajícím těstem.
- 10Necháme v chladu ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.