Roláda ze Cévennes

45 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1478 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
108 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
5 g
Cukr
51 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    5 vajec smícháme se 150g cukru a šleháme do bílé pěny, poté hrnec přendáme do horké vodní lázně.
  • 2
    Za stálého mícháme necháme zhoustnout.
  • 3
    Do směsi postupně vmícháme 150g mouky.
  • 4
    Plech vyložíme papírem na pečení, který jsme potřeli máslem. Těsto na něj vylijeme a pečeme při 180°C 15 minut.
  • 5
    Mléko s vanilkou přivedeme k varu.
  • 6
    6 žloutků smícháme se 150g cukru a 75g mouky a za pečlivého promíchávání přilijeme horké mléko.
  • 7
    Do zchladlého krému vmícháme drcené pralinky, sekané ořechy a máslo.
  • 8
    Pečené těsto překryjeme utěrkou a necháme vychladnout, poté překlopíme na utěrku a s její pomocí přendáme do formy na hřbet.
  • 9
    Naplníme krémem a překryjeme přečnívajícím těstem.
  • 10
    Necháme v chladu ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.