Roládky s perníkovou náplní
50 min.
Ingredience
- Náplň
- 5lžicPerník strouhaný
- 1hrstOřechy vlašské
- 2lžičkySkořice mletá
- 4lžíceCukr krupice
- Na potření
- Těsto
- 4gramyCukr krupice
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 200mililitrůMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 1kusDroždí sušené
- 1špetkaSůl
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
23 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Z hladké mouky, krupicového cukru, oleje, mléka, vejce, sušeného droždí a špetky soli vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě kynout asi 1,5 hodiny.
- 2Vykynuté těsto rozválíme na obdélníkový plát a po celé ploše potřeme rozpuštěným máslem. Plát potom posypeme nastrouhaným perníkem, nasekanými ořechy, cukrem a skořicí podle chuti.
- 3Těsto zavineme do pevné rolády a nakrájíme na plátky široké 1-1,5 cm.
- 4Roládky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem vždy kousek od sebe a necháme ještě chvíli kynout.
- 5Pečeme v troubě vyhřáté na 190°C 15-20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.