Roládky s perníkovou náplní

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
23 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z hladké mouky, krupicového cukru, oleje, mléka, vejce, sušeného droždí a špetky soli vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě kynout asi 1,5 hodiny.
  • 2
    Vykynuté těsto rozválíme na obdélníkový plát a po celé ploše potřeme rozpuštěným máslem. Plát potom posypeme nastrouhaným perníkem, nasekanými ořechy, cukrem a skořicí podle chuti.
  • 3
    Těsto zavineme do pevné rolády a nakrájíme na plátky široké 1-1,5 cm.
  • 4
    Roládky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem vždy kousek od sebe a necháme ještě chvíli kynout.
  • 5
    Pečeme v troubě vyhřáté na 190°C 15-20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.