Romantický ovocný salát s ořechy
20 min.
Ingredience
- 3kusyJablka
- 3mililitryCitronová šťáva
- 2kusyPomeranče
- 1kusGrapefruity
- 2kusyBroskve
- 3lžíceMed včelí
- 200mililitrůVíno červené
- Na zálivku
- 2lžícePomerančová šťáva
- 2lžíceŠťáva z růžových grepů
- 3mililitryCitronová šťáva
- 2kusyBanány
- 100gramůJahody zahradní
- 100gramůOřechy vlašské
- 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
18 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
14 g
Cukr
76 g
Postup přípravy
- 1Omytá jablka oloupeme, rozkrojíme, odstraníme jádřince a nakrájíme na tenké plátky. Dáme je do misky a ihned pokapeme citrónovou šťávou.
- 2Pomeranče spolu s grepy oloupeme, rozdělíme na měsíčky, zachytíme uvolněnou šťávu, měsíčky grepu překrojíme na půlky. Připravené mandarinky a pomeranče vložíme do misky.
- 3Broskve omyjeme, oloupeme, nakrájíme na stejné plátky jako jablka. Hroznové víno opláchneme pod tekoucí studenou vodou, rozpůlíme je. Broskve a hroznové víno dáme také do misky. Všechno ovoce pokapeme medem a promícháme.
- 4Oloupané banány nakrájíme, dáme do misky, přilijeme citrónovou, pomerančovou a mandarinkovou šťávu. Mixérem důkladně rozmixujeme.
- 5Připravenou zálivkou přelijeme ovoce v misce. Salát důkladně promícháme a vložíme na 15 minut do lednice odležet a vychladit.
- 6Těsně před podáváním salát porcujeme na jednotlivé vychlazené talíře. Každou porci ozdobíme jahodami, nahrubo nasekanými ořechy. Nakonec posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.