Ropušnice na zázvoru
40 min.
Ingredience
- 500gramůRopušnice - filety
- 2kusyChilli paprička
- 40mililitrůOmáčka rybí
- 4gramyCitronová tráva
- 100gramůPórek
- 400gramůBrokolice
- 80mililitrůOmáčka ústřicová
- 20gramůZázvor
- 80mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
22 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Filety opláchneme a dobře osušíme, nakrájíme na proužky a vložíme do mísy. Zalijeme rybí omáčkou a promícháme s nasekanou chilli papričkou, necháme hodinu marinovat.
- 2Ve woku rozpálíme polovinu oleje a orestujeme na kolečka nakrájený pórek, nasekanou citronovou trávu a na nejmenší růžičky rozebranou brokolici. Po pěti minutách zalijeme ústřicovou omáčkou a promícháme s nastrouhaným zázvorem, vyjmeme a uchováme v teple. Do pánve nalijeme zbytek oleje, přidáme marinované kousky ryby a na středně silném ohni je opečeme ze všech stran. Zeleninu upravíme na talíře a navrch rozložíme kousky ryby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.