Ropušnice s opékanou brokolicí a zázvorem
45 min.
Ingredience
- 2lžíceOmáčka rybí
- 2kusyChilli paprička
- 1kusPórek
- 500gramůBrokolice
- 600gramůRopušnice - filety
- 4lžíceOmáčka ústřicová
- 4kusyCitronová tráva
- 4lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 20gramůZázvor celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
11 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Plátky ryby i s kůží omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Do rybí omáčky vmícháme chilli papričky nakrájené na kolečka a ve směsi necháme rybu cca 1h marinovat.
- 2Citronovou trávu nakrájíme na kousky o velikosti cca 5cm. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Brokolici rozebereme na růžičky a koštál nakrájíme na kousky.
- 3Ve woku rozpálíme olej a brokolici na něm zvolna opečeme. Poté přidáme pórek, rozředíme ústřicovou omáčkou a vmícháme nastrouhaný zázvor. Vše vyjmeme a uchováme horké.
- 4Do pánve vlijeme zbytek oleje, vložíme rybu a na mírném ohni cca 5min opečeme.
- 5Zeleninu rozdělíme na talíře, přidáme rybu a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.