Rosol z višní
20 min.
Ingredience
- 500gramůVišně
- 1litrVoda pitná
- 250gramůCukr krupice
- 30gramůŽelatina
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
6 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
2 g
Cukr
57 g
Postup přípravy
- 1Višně dobře omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a rozvaříme. Rozvařené višně rozmačkáme a přecedíme přes hustý cedník do jiného hrnce. Práškovou želatinu rozpustíme ve studené vodě a pozvolna zahříváme, až je horká a zprůhlední. Do višňového protlaku přidáme cukr, vmícháme želatinu a rozlijeme do jednotlivých misek nebo pohárů a dáme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.